Meteen naar de content

Terugbetalingsbeleid

Wij hanteren een retourbeleid van 14 dagen, wat betekent dat u 14 dagen de tijd heeft na ontvangst van uw artikel om een retour aan te vragen.

Om in aanmerking te komen voor een retourzending, moet het artikel in dezelfde staat verkeren als waarin u het hebt ontvangen, ongedragen of ongebruikt, met de labels en in de oorspronkelijke verpakking. U hebt ook het ontvangstbewijs of een bewijs van aankoop nodig.

Om een retourzending te starten, kunt u contact met ons opnemen via info@lindenamsterdam.nl. Als je retourzending wordt geaccepteerd, zullen we je vragen het artikel op te sturen, evenals instructies over waar je je pakket naartoe moet sturen. Artikelen die naar ons worden teruggestuurd zonder eerst een retourzending aan te vragen, worden niet geaccepteerd. Houdt u er rekening mee, dat wij de kosten van verzending niet dekken, aangezien onze levering gratis is.

U kunt altijd contact met ons opnemen voor vragen over retourzendingen.


Retouradres: 
Block 72, Zhong Hui Qin Ling Building, Da Ling Shan Town, Dong Guan City, China. Zip code: 523820

Let op: de retourkosten kunnen hoog oplopen omdat Linden Mode gevestigd is in Azië. Neem gerust contact op met onze klantenservice om samen een gepaste oplossing te zoeken. Klantentevredenheid is onze prioriteit. 


Beschadigingen en problemen
Inspecteer uw bestelling bij ontvangst en neem onmiddellijk contact met ons op als het artikel defect of beschadigd is of als u het verkeerde artikel ontvangt, zodat wij het probleem kunnen beoordelen en het in orde kunnen brenen.

Helaas kunnen wij geen retourzendingen van cadeaubonnen accepteren.


Terugbetalingen
Wij zullen u op de hoogte stellen zodra wij uw retourzending hebben ontvangen en gecontroleerd, en u laten weten of de terugbetaling is goedgekeurd of niet. Indien goedgekeurd, wordt u automatisch terugbetaald via uw oorspronkelijke betalingsmethode. Houd er rekening mee dat het enige tijd kan duren voordat uw bank of creditcardmaatschappij de terugbetaling heeft verwerkt en geboekt.


Annulering en omwisseling
Zodra een Bestelling via onze Website is geplaatst, kunt u uw Bestelling annuleren of wijzigen door ons een e-mail te sturen binnen 12 uur. Wanneer een Bestelling eenmaal is verpakt, kan deze niet meer geannuleerd of gewijzigd worden en moet de Bestelling in plaats daarvan naar ons worden geretourneerd. Aangezien onze goederen vanuit Azië worden verzonden, kunnen er langere vervoerstijden zijn waarover wij geen controle hebben.
Als de producten al naar u onderweg zijn, is annuleren niet mogelijk. Wacht a.u.b. tot u de goederen ontvangen heeft en stuur ze terug op naar ons. U kunt ons natuurlijk wel op voorhand op de hoogte brengen van uw annulering of een alternatieve oplossing zoeken met onze klantendienst. Bestelling die geweigerd worden bij levering, worden niet als retour aanvaard.
Om u een zo snel mogelijke terugzending te garanderen, vragen wij u ons een bevestiging van verzending te sturen.
Let op; een vervroegde terugbetaling wegens annulering binnen 12 uur zal een langere tijd in beslag nemen wegens bijkomende procedures. Er zal ook een transactiekost van 5% in rekening gebracht worden. Gelieve hier rekening mee te houden!